Избери твоят дизайн

Избери своят шаблон

Цветова комбинация

Вендузо терапия

Вендузен масаж

Записки относно методи за лечение с вендузи са открити в древни летописи, датиращи от преди 5000 година и този вид лечение се използва и днес.Сега то е съпътствано от напредък в технологиите и материалите в резултат на което вендузите имат много различни лечения и приложения. Масажа с вендузи представлява лечение чрез формиране на отрицателно налягане. Вакуума увеличава снабдяването с кислород и подобрява кръвообращението. Отстранява се появяването на застой, усилва се обмяната на веществата и кожното дишане в масажираните участъци на тялото Тези ефекти допринасят за обновяване и укрепване на кожата и стимулират лимфния дренаж, което води до премахване на ефекта на“портокаловата кора“.

Метод на провеждане

При класическия вакуум масаж се използват стъклени балони с удебелени краища и капацитет 50-100 мл. Вакуум масаж се осъществява чрез контактна среда – растително масло с добавени ароматни масла, липоактивни гелове. Прилагат се чашите, които трябва плътно да прилепват към кожата. След това терапевтът движи чашите, което води до увеличаване на притока на кръв от дълбоко разположените тъкани към повърхносттта , ускорява метаболизма и разрушаването на мастните клетки. Нормалната продължителност на вакуум масажа – 15-20 минути.

Масажа с вендузи има козметичен и лечебен ефект

В козметологията вакуум масаж се използва активно за лечение на целулит на задните части, задната част на бедрата, както и да се елиминира ефекта на портокаловата кора. Вакуум масаж може да се прилага на цялото тяло. Разработени са схеми за лечение на целулит, при които вакуум масаж се комбинира с вибрации, електромускулна стимулация, лазер, мезотерапия и други техники. Последните унищожават мастните клетки, а вакуум масажа, чрез увеличаване на лимфния поток, очиства организма от техните разпадни продукти. Освен това, вакуум масажа тонизира мускулите, има лифтинг ефект, възстановява еластичността на кожата, стимулира резорбцията на белези и стрии. Ето защо, вакуум масаж се използва за подобряване и стягане на контура на тялото.

Масажа с вендузи с право се разглежда като универсална медицински козметична процедура, която има широк спектър на приложение. Редките моменти, когато ще ви посъветваме да се въздържате от вакуум масаж – са остри възпалителни заболявания на вътрешните органи, кожни заболявания, жлъчни камъни и уролитиаза, и повтарящи се тромбофлебити. Появата на синини по кожата – не е усложнение, а нормална реакция на кожата към вакуумен масаж, те ще преминат за сравнително кратък период от време.

Ако искате да научите повече за вендузо терапията или да запазите час за процедура, свържете се с нас на 042 60 55 90; 0889575726..


Warning: array_key_exists() expects parameter 2 to be array, null given in /home/vodaburg/www.coriocapillis.com/wp-content/themes/coriocapillis/framework/loops/content-page.php on line 35