Избери твоят дизайн

Избери своят шаблон

Цветова комбинация

История на SP

Историята на Swiss Perfection – една съвременна приказка
Това, с което се прочува Клиниката в Монтрьо, е патентованата клетъчна терапия с екстракт от черен дроб на ембрион от черна овца. Неин създател е внука на немския император Фредерик III и син на професор по медицина в Университета в Берн- д-р Пол Ниханс. Годината е 1931г. Поради изключителните и благоприятни въздействия върху здравето и красотата, но висока цена, тази терапия дълго време е била тайната на богатите и известните за запазване на младежкия им външен вид и здраве. Президента Айзенхауер, Чърчил, френския генерал де Гол, Дука и Дукесата на Уиндзор, Марлене Дитрих, Роми Шнайдер, Съмърсет Моъм са се възползвали от нея за да поддържат концентрацията и физическата си издръжливост. Чарли Чаплин казва, че благодарение на Клетъчната терапия се е оженил и е станал баща след 70 годишна възраст.
През 1953 г. по покана на проф. Ниханс, начело на лабораторията и отдела по радиология на Клиниката застава Жерар Фонтен. Работи повече от 40 години и не само успешно се занимава с подготовката и усъвършенстването на Клетъчния екстракт, но през годините създава редица козметични линии, Swiss Perfection между тях. Въпреки неговите 75 години и сега идва всеки понеделник в лабораторията, която произвежда уникалната линия на Swiss Perfection.
Своята първа козметична линия, той създава по искане на пациенти на клиниката. Шокирани от благотворното въздействие на клетъчните инжекции върху организма, много от клиентите, повечето от които световно известни , започнали да искат ръководителя на лабораторията да създаде козметични продукти, които биха могли да използват в домашни условия. Такава линия е създадена през 1978 година. Тя е базирана на клетките от плацента и има голям успех. През 1982 г. клиниката и лабораторията, която произвежда козметката, се разделят, лабораторията става отделна компания, а Жерар Фонтен продължава да работи в клиниката, като същевременно продължава изследванията в областта на козметиката.
Около 1990 г., Европа започват проблеми с т. нар. „луда крава“, така че повечето хора започват да се отнасят по-внимателно към здравето си и да се обръщат към естествените продукти. Ученият предполага, че с течение на времето използването на животински клетки в козметиката ще бъде oграничено. И той започва да мисли за създаване на козметична линия, която да се основава изцяло на растителните клетки. Започва да експериментира с различни растения, включително ириса. Първата задача е да запази растителната клетка в активно състояние. За да разработи самият метод, т.е. да се научи да запазва клетките живи, не е важно от кое растение са взети, важен е резултатът. Ето защо, Жерар Фонтен експериментира с най-различни варианти и използва всичко, което расте в градината му, включително моркови и картофи. Първо той се опитва да приложи метода, използван за клетките от животински произход, но той не работи. И продължава да експериментира, като знае, че ако успее да запази клетката на картофа, той ще бъде в състояние да задържи в живо състояние клетката на всяко растение. Отнема му около три години, за постигането на желания резултат.
Знаейки, от опита си с предишната козметична линия, колко голяма е ефективността на плацентарните клетки за подобряване състоянието на кожата, той се стреми да постигне подобен резултат на изцяло растителна основа. След като успява да открие начин за запазване на растителните клетки в активно състояние, Жерар Фонтен започва да търси уникално растение, с помощта на което да бъде постигнат ефектът на плацентата. Талантливият учен и екипът му, изпитват множество различни варианти, но именно използването на клетки от ирис, довежда до постигане и дори до надминаване на желаните резултати. Изследванията показват, че тези клетки са по-богати на протеини и ензими, отколкото клетките в плацентата! “
Линията Swiss Perfection до голяма степен дължи своето създаване на собственика на Клиниката , г-н Матли. Работил съм в Клиниката повече от 40 години и мога да кажа, че винаги е била ръководена от силни и талантливи хора. Г-н Mатли прави огромни инвестиции в изследователска и развойна дейност, привличайки водещи учени не само от Швейцария, но от Германия, САЩ и други страни. Но може би най-важното нещо е, че той има способността да разпознае наистина важните открития и практически винаги прави точния избор. „
Технологията, разработена от Жерар Фонтен за запазване на растителните клетки в живо състояние, която се използва при създаването на продуктовата линия на Swiss Perfection, е изключително сложна. За производството на козметични продукти от растителен произход, се отстраняват всички тъканни влакна и процесът продължава, докато накрая остане клетка в чист вид, без всякакви примеси. След това, клетките се замразяват до температура от 196 градуса. Това им позволява да останат активни без да претърпят каквито и да е промени, тогава продължава по-нататъшната работа: те се лиофилизират, микронизират и т.н. Преди клетките да се въведат в козметичното средство, те преминават през много дълъг многостепенен цикъл. В началните етапи на работата по създаването на линията Swiss Perfection, учените се опитват направо да добавят клетките в крем, но не се получава, клетките бързо умират. Немалко години минават, преди да се намери начин за запазване на растителните клетки в живо състояние при използването им в козметиката. Така се създава тази фантастична линия Swiss Perfection, осигуряваща невероятни резултати в процеса на възстановяване на подложената на промените на възрастта кожа.
Днес лабораториите на Клиниката в Монтрьо, произвеждат бутикови кремове с живи клетки от корен на ирис, позволяващи да се отдалечи за дълго процеса на стареене.


Warning: array_key_exists() expects parameter 2 to be array, null given in /home/vodaburg/www.coriocapillis.com/wp-content/themes/coriocapillis/framework/loops/content-page.php on line 35