Избери твоят дизайн

Избери своят шаблон

Цветова комбинация

Ботокс

Ботулиновият токсин (Botox)

Ботулиновият токсин е естествен протеин, произведен от бактерията Clostridium Botulinum. В момента се използват два различни типа на ботулинов токсин : токсин тип А: Botox (Vistabel), Dysport (Azzalure) и Xeomin (Bocouture) и тип Б токсин: NeuroBloc. Разрешените за употреба в България медикаменти са Vistabel и Dysport.
Ботулиновият токсин може да се използва за лечение на всички бръчки, които са резултат от нормалните движения на лицето. Когато се инжектира в определен мускул на лицето, той блокира предаването на сигнала от нерва към мускула. Това означава, че крайните нерви не мога да наредят на мускулите да се движат. По този начин се намалява образуването на бръчки по кожата в третираните зони. Горната третина на лицето е мястото, където се получават най-добри резултати , най-често за намаляване на пачи крак около очите, бръчките на челото и между веждите. В зависимост от третираната зона, използваната доза, и как реагирате, повтаряне на процедурата е възможно на около 3-6 месеца. В нашата клиника се таксува областта на третиране : пачи крак, линии на челото, глабеларни линии. Намаление на цената се прави за повече от една област, лекувани по едно и също време.

Малко история

Може да се изненадате , че ботулиновия токсин, или Botox ®, както всички сега го наричаме, има история датираща отпреди почти двеста години. През 1822 г. един немски лекар на име Justinius Кеrner, предлага инжектиране на ботулинов токсин да се използва за лечение на прекомерно изпотяване или хиперхидроза. Сега Botox ® редовно се използва за лечение на това състояние. До края на 1960,Botox ® започва да се използва в американските клиники за лечение на strabismus (кривогледство).
Употребата му при лечение на очите, е измислено от американeц, Алън Скот. Двадесет години по-късно е направен истински пробив за по-широкото прилагане на Botox ®. Allergan, американският производител на Botox ®, е одобрен от Федералната агенция по лекарствата. Това дава на Allergan лиценз за продажба на новия продукт на територията на САЩ Оттогава Botox ® е регистриран и се използва в над 90 страни по света, както и две други версии на ботулинов токсин са разработени и пуснати на пазара, а именно Dysport ® и NeuroBloc ®.
Следващото значително развитие в познанията за ботулиновия токсин идва през 1987 г. чрез канадския офталмолог д-р Jean Carruthers. Тя лекува своите пациенти, които страдат от блефароспазъм с Botox ®. Д-р Carruthers забелязва като „страничен ефект“ от това лечение намаляването на бръчките около очите. Решава да докаже тези констатации научно, и заедно с нейният съпруг – проф. Alastair Carruthers, консултант дерматолог, извършват клинични проучвания за установяване на ефикасността на това лечение.
Оттогава са направени множество проучвания и е натрупан огромен клиничен опит при използване на Botox ® за лечение на бръчки. Понастоящем лечението с ботулинов токсин е най-популярната нехирургична естетична процедура в света.
В CORIO CAPILLIS CLINIC се използва VISTABEL®

Vistabel_Composing_4fd1f69ea2

Ползите от VISTABEL® козметични инжекции:
Изглаждат бръчките и линиите
Подмладяват и смекчават чертите на лицето
Лифтинг на веждите
Ефектът продължава около 4-5 месеца.
Многократното лечение видимо подобрява външния вид на кожата
Превантивна мярка срещу бръчки
Водят до естествено релаксиран външен вид
Може да се използват в комбинация с инжекционни филъри като
алтернатива на лифтинга на лицето и веждите
Други предимства:
Клинично подобряване на мигрена и главоболие
Отлично повлияват прекомерното изпотяване (hyperhydrosis), състояние, от което много хора страдат и е често срещано в зоната на подмишниците, дланите и ходилата
Ако искате да научите повече за VISTABEL® козметични инжекции против бръчки или да запазите час за процедура, свържете се с нас на 042 60 55 90; 0889575726.
Можете да прочетете често задавани въпроси за лечението с Botox


Warning: array_key_exists() expects parameter 2 to be array, null given in /home/vodaburg/www.coriocapillis.com/wp-content/themes/coriocapillis/framework/loops/content-page.php on line 35